• BIST 9044.64
  • Altın 3679.498
  • Dolar 37.6365
  • Euro 40.4936
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara -3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Mozambik'e giden gemi İstanbul’da karaya oturdu

Mozambik'e giden gemi İstanbul’da karaya oturdu
Rusya'dan Mozambik'e seyir halindeyken İstanbul'da karaya oturan dökme yük gemisi için kurtarma çalışması başlatıldı.

Rusya’dan Mozambik’e gitmekte olan "XIN HAI TONG 37" isimli dökme yük gemisi, İstanbul Ahırkapı Demir Sahası’nda karaya oturdu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, geminin kurtarılması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 190 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi "XIN HAI TONG 37", İstanbul Ahırkapı Demir Sahası’nda karaya oturmasının ardından bölgeye kılavuz kaptan, kurtarma uzmanı, balık adam ekibi, KEGM-4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma-7 römorkörü sevk edildi.

Kurtarma ekipleri, geminin yeniden seyre çıkabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, operasyonun geminin hasar durumu ve çevresel etkilerine göre şekilleneceğini belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim