• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 6 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 1 °C

MSC, 2050'ye kadar kruvaziyer seferlerinden sıfır emisyon elde edecek

MSC, 2050'ye kadar kruvaziyer seferlerinden sıfır emisyon elde edecek
MSC Group Cruise Division, denizciliğin karbondan arındırılmasını hızlandırmaya yardımcı olmak için Sıfıra Ulaşmak Koalisyonu’nun ‘Eylem Çağrısı’nı imzaladı.

MSC Group Kruvaziyer Bölümü, 2050 yılına kadar kruvaziyer denizcilik operasyonlarında net sıfır sera gazı (GHG) emisyonu elde etme taahhüdünde bulunarak sürdürülebilirliğe yönelik uzun süredir devam eden taahhüdünü yineledi. Hem çağdaş MSC Cruises hem de lüks Explora Journeys markalarını kapsayacak olan bu hedef, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) 2008 yılına kıyasla 2050 yılına kadar denizcilikten kaynaklanan emisyonları yüzde 50 azaltma hedefinin ötesine geçerek şirketi gerekli teknolojik ve yakıt geliştirmelerini hızlandırmaya yardımcı olması için bir yarışa sokuyor.

MSC, cruise seyahati de dahil olmak üzere genel denizcilik sektörünün karbondan arındırılmasını hızlandırmak için Sıfır Koalisyon'un Harekete Geçirme Çağrısı'nı imzaladı. Eylem Çağrısı, bunu sağlamak için üç talep içeriyor:

2050 yılına kadar sıfır emisyonlu nakliye için bir hedef belirlemek, 2030 yılına kadar ticari olarak uygulanabilir sıfır emisyonlu gemilerin konuşlandırılması ve özel ve kamu sektörlerinin ortak eyleme katılması.

Eylem Çağrısı, COP26 öncesinde Kasım 2021'de dünya hükümetlerine iletilecek. MSC Group Cruise Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, şunları söyledi:

“Üç yüz yılı aşkın denizcilik mirasına sahip bir aile şirketi olarak, deniz çevremize ve gezegenimize karşı her zaman derin bir sorumluluk hissettik. Önümüzdeki otuz yıl içinde net sıfır emisyonlu bir geleceği benimseyerek taahhüdümüzü bir adım öteye taşıyoruz. Bunu, filomuza dağıtılacak yenilikçi, en son teknolojilerin hızlandırılmış gelişimine ve uygulanmasına yatırım yaparak, başka bir şekillerde destekleyerek, çevresel performans çıtasını sürekli yükselterek ve sektörümüzü ileriye taşıyarak başaracağız. Son yıllarda Şirket, filosunda enerji verimliliği ve operasyonel iyileştirme önlemlerinin uygulanması yoluyla sera gazı emisyon yoğunluğunu azaltmaya odaklandı. Filo genelinde yıllık %2-4 verimlilik artışı sağlayan şirket, 2019 yılına kadar 2008 yılına kıyasla yüzde 28 verimlilik artışı sağladı ve IMO'nun 2030 yüzde 40 yoğunluk azaltma hedefini karşılama yolunda ilerliyor. İleriye baktığımızda, enerji verimliliği iyileştirmeleri ve operasyonel önlemler, denizcilik sektörünü karbondan arındırılmasına tek başına yeterli olmayacak ve bu nedenle MSC Cruise Division, gerekli olan önemli teknolojik evrimi hızlandırmaya aktif olarak yardımcı olmaktadır. Bu ruhla Şirket, sıfır emisyonlu gemileri mümkün kılma potansiyeli sunan teknolojileri ve yakıtları geliştirmeye yönelik çeşitli endüstri araştırma projelerinde yer almaktadır.”

HİDROJENLE ÇALIŞAN GEMİLER

MSC Cruise Division, kısa süre önce dünyanın okyanusta giden ilk hibrit hidrojen/LNG ile çalışan yolcu gemisi olabilecek gemisinin tasarım ve inşa koşullarını belirlemek için önde gelen gemi yapımcısı Fincantieri ve enerji altyapı şirketi Snam ile bir ortaklığa girdi ve bu da belirli alanlarda sıfır emisyonlu operasyonlara imkan sağlayacak. Bunlar, gerekli hidrojen teknolojilerini ve yakıt hücrelerini barındıracak gemi alanlarının düzenlenmesini, gemideki sistemlerin teknik parametrelerinin belirlenmesini, potansiyel sera gazı emisyon tasarruflarının hesaplanmasını ve hidrojen arzı ile kıyı tabanlı altyapının teknik ve ekonomik analizini içeriyor.

LNG İLE ÇALIŞAN GEMİLERDEKİ YAKIT HÜCRELERİ

Yakıt hücreleri, anlamlı azalmalar elde etmek için büyük bir potansiyel sunuyor. Yüzde 21'e kadar daha az sera gazı emisyonu sunan bir geçiş yakıtı olan LNG ile çalışacak üç gemi sipariş eden MSC, daha fazla azalma elde etmek için yakıt hücrelerinin entegrasyonunu inceliyor. 2019 yılında MSC Cruise Division ve Chantiers de l'Atlantique, LNG ile çalışan yolcu gemilerinde Katı Oksit Yakıt Hücresi (SOFC) teknolojisinin entegrasyonuna odaklanarak çığır açan bir Ar-Ge projesi olan Blue Horizon'u tanıttı.

YAKIT HÜCRESİ TEKNOLOJİSİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

MSC Cruise Division, büyük gemi uygulamalarında yakıt hücrelerinin benimsenmesinin önündeki engellerin nasıl ele alınacağını araştırmak için GE Power Conversion, Lloyd's Register ve Ceres Power Holdings ile bir konsorsiyuma katıldı. SOFC'lerin, mevcut güç ve tahrik mimarisi ve düzeni dahil olmak üzere bir geminin operasyonel işlevselliğine nasıl entegre edilebileceğini inceleyecek ve SOFC teknolojisini kullanmanın etkisinin genel emisyon azaltımı açısından nicelleştirilmesine olanak tanıyacak. Bu proje, Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı'nın Temiz Denizcilik Gösteri Yarışması'nın bir parçası olarak fon almaya hak kazandı.

DÜŞÜK KARBON TEKNOLOJİLERİ VE GEMİ TASARIMI

MSC Cruise Division, gelişen enerji teknolojilerini ve yenilikçi gemi tasarımını birleştirerek düşük karbonlu denizciliği teşvik eden bir araştırma projesinde endüstri liderleri ve akademi ile de ortaklık kurdu. Vaasa Üniversitesi tarafından yönetilen CHEK Konsorsiyumu, - gerçek gemi konsept tasarımları projesinde Anahtar Teknoloji simbiyozunu sağlayarak nakliyeyi karbonsuzlaştırma – ve diğerlerinin yanı sıra World Maritime University, Wärtsilä, Cargill ve Lloyds Register'ı içeriyor.

Bu ve gelecekteki diğer projelerle MSC Cruise Division, kendisi ve tüm kruvaziyer endüstrisi için net sıfır emisyonlu bir gelecek için çalışmalarına devam edecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim