• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 34 °C
  • İzmir 37 °C
  • Antalya 38 °C
  • Muğla 35 °C
  • Çanakkale 32 °C

MSC Splendida gemisi İstanbul hareketli turları için seferlerine başladı

MSC Splendida gemisi İstanbul hareketli turları için seferlerine başladı
MSC Cruises filosuna ait MSC Splendida gemisi, İstanbul hareketli Ege ve Adriyatik turları için seferlerine başladı.

MSC Splendida gemisi Galataport İstanbul'a gelerek ekim sonuna kadar sürecek düzenli yaz programları için start verdi.

Yaz sezonu boyunca İstanbul hareketli seferlerini gerçekleştirecek MSC Splendida, 17 Ekim'e kadar 9 gece 10 günlük programlarıyla Ege ve Adriyatik turu kapsamında 17 kez İstanbul'u ziyaret edecek.

İstanbul ile beraber rota kapsamında Kuşadası'nı da ziyaret edecek gemi, 4 bin 363 yolcu kapasitesi ve 1400 mürettebat taşıma kapasitesine sahip. Gemi yaz boyunca 75 bin turist getirecek.

msc-splendida,-istanbul-hareketli-turlari-icin-seferlerine-basladi3.jpg

Geminin yaz programına ilişkin düzenlenen basın toplantısına MSC Cruises Yönetici Direktörü Norbert Stiekema ve MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu katıldı.

Stiekema, bu yıl İstanbul ve İzmir'den olmak üzere iki farklı gemi getirdiklerini belirterek, gemilerin burada olmasının misafirlerin ne kadar memnun olduğunun bir göstergesi olduğunu ve daha çok misafiri Türkiye'ye getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Stiekema, "Türkiye, sadece yaz için değil, aynı zamanda kış için de güzel destinasyonlardan bir tanesi. Aynı şekilde biz de hem İstanbul hem İzmir kalkışlı olarak MSC Sinfonia gemimizle kış sezonunda Türkiye'de bulunuyor olacağız ve bu şekilde bütün yıl boyunca aslında hem yurt dışından gelecek misafirlerimize hem de Türkiye'deki misafirlerimize sürekli olarak bir tatil imkanı sunuyor olacağız." diye konuştu.

Dünya üzerinde 22 farklı gemiyle Karayipler'den Avrupa, Akdeniz ve Asya'ya kadar bütün bölgelerde faaliyet gösterdiklerini anlatan Stiekema, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin en önemli destinasyonlar arasında yer aldığını ve dolayısıyla ülkedeki yatırımlarını buna göre artırdıklarını kaydetti.

Stiekema, Türkiye'de bu yıl 74 farklı sefer düzenleyeceklerini, bunun sadece yaz sezonunda değil, kış sezonunda da devam edeceğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yani yıl boyu aslında gemilerimiz 200 binden fazla misafiri Türkiye'ye getiriyor olacak. Bu misafirlerimiz kara turlarına çıkıyorlar ve ülkenin güzel noktalarını keşfetme şansına sahip oluyorlar. Dolayısıyla her misafirin ülkeye katkısı, ülkede yaptığı harcamalar aslında ekonomiye ekstra fayda olarak geri dönmüş oluyor. Diğer yandan gemilerimiz zaten normalde bir tatil köyü gibi, aranılan her şey var. Dolayısıyla Türkiye'ye gelen misafirler bir kez değil, defalarca buraya geliyor ve bu da aslında bizim müşteri memnuniyet oranımızın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor."

"3 sene içerisinde 25 bin Türk misafirimizi gemilerimizde ağırlamayı planlıyoruz"

MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Hekimoğlu da geminin, bu yıl Türkiye'ye gelecek olan 3 gemiden biri olduğunu dile getirerek, İstanbul'dan hareketle yaz sezonu boyunca 9 gece 10 günlük programa devam edeceğini aktardı.

Hekimoğlu, geminin Yunanistan'ın Korfu, Katakolon, Girit ve bazı tarihlerde Pire/Atina, aynı zamanda İtalya'nın Bari ve Trieste şehirlerine yolculuğunun olacağını ve dönüşte de Kuşadası'na uğrayarak sonra tekrar İstanbul'a geleceğini belirtti.

Gemilerin limanlarda görülmeye başladıktan sonra misafirlerin de ilgisinin arttığına değinen Hekimoğlu, "Türk misafirlerimizin de taleplerinin arttığını görebiliyoruz. Bahsettiğim 3 tane gemiye de şu an Türk misafirlerimiz tarafından ilgi oldukça fazla. Bizim de 3 senelik bir hedefimiz var esasında. 3 sene içerisinde 25 bin Türk misafirimizi gemilerimizde ağırlamayı planlıyoruz." diye konuştu.

Hekimoğlu, Türkiye kalkışlı gemilere kişi başı 699 avrodan başlayan fiyatlarla ulaşabildiğini kaydederek, bu fiyatların içerisine konaklama, bütün yemekler, restoran kullanımları ve gemi içinde bulunan tüm eğlence ve aktivitelerin dahil olduğunu sözlerine ekledi.

MSC Splendida, bu gece İstanbul'dan ayrılarak, rotasına devam edecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim