• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

'Müşterek Arama-Kurtarma Eğitimi-2016 Tatbikatı' Antalya'da yapıldı

'Müşterek Arama-Kurtarma Eğitimi-2016 Tatbikatı' Antalya'da yapıldı
Antalya'da Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı koordinesinde ilgili kurumların da katılımıyla gerçekleştirilen "Müşterek Arama-Kurtarma Eğitimi-2016 Tatbikatı" gerçeği aratmadı.

Antalya'da Sahil Güvenlik Komutanlığının öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen "Müşterek Arama-Kurtarma Eğitimi-2016" tatbikatı başarılı şekilde icra edildi. Tatbikatta senaryo gereği deniz üzerindeki kazazedelerin helikopter ve botlarla kurtarılma anları renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya Valisi Muammer Türker'in koordinatörlüğünde, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan'ın sevk ve idaresinde yapılan tatbikatın senaryosu gereği, Antalya Kaleiçi Yat Limanı önlerinde bir uçağın düşerek battığı ihbarı geldi. Düşen uçaktaki kazazedelerin denizde olduğu ve uçaktan kopan paçaların bölgedeki "Baba Nuri" isimli gemiye isabet ettiği, gemide çıkan yangın nedeniyle paniğe kapılan 45 yolcudan bazılarının denize atladıkları ve kurtarılmayı bekledikleri bildirildi.

Yanan gemiye Ortadoğu Liman İşletmelerine ait römorkör ve sahil güvenlik gemisiyle müdahale edilerek yangın söndürüldü. Denizdeki kazazedeler de olay yerine sevk edilen sahil güvenlik gemi ve botları, Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı kurtarma ekipleri ile UMKE ve sahil güvenlik helikopterince kurtarıldı. Tatbikat sırasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bir uçak da keşif uçuşu yaptı.

Kazazedelerin karaya çıkartılarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edilmesiyle tatbikat başarıyla gerçekleştirildi. Eğitime katılan unsurların, Vali Türker'in bulunduğu TCG Yaşam gemisinin önünden yaptıkları "selamlama geçişinin" ardından "Müşterek Arama-Kurtarma Eğitimi-2016 Tatbikatı" sona erdi.

"Böyle durumlarla her an karşılaşabiliriz"

Vali Türker, tatbikat sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın arama ve kurtarma kabiliyetlerini görme açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın son zamanlarda yasa dışı geçişler ve uyuşturucu ticaretine sahne olduğuna işaret eden Türker, bunların önlemesi açısından faaliyetler yürütüldüğünü dile getirdi.

Türker, "Sadece kendi topraklarımız ve kara sularımızda değil aynı zamanda açık denizlerde ve NATO gibi uluslararası kurumların müşterek operasyonlarında da Deniz Kuvvetlerimiz ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz görev alıyor. İnsanların can güvenliğinin risk altında olduğu durumları yaşamak istemiyoruz. Ancak bulunduğumuz coğrafya itibarıyla böyle durumlarla her an karşılaşabiliriz. Bugünkü tatbikat gösterdi ki Sahil Güvenlik ve bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımız böyle bir olaya hazırlıklılar." dedi.

Tatbikata katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Türker, "Böyle bir gururu bize yaşattıkları için hepsini kutluyorum." diye konuştu.

200 kişi katıldı

Eğitim tatbikatına Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı gemi ve botların yanı sıra Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü, Antalya Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Antalya Liman Başkanlığı, Antalya Havalimanı Başmüdürlüğü, ile Ortadoğu Liman İşletmesi personellerinden oluşan 200 kişinin katıldığı belirtildi.

Tatbikatın, Bölgesel Arama Kurtarma planlarında yer alan kurum ve kuruluşların geniş çaplı katılımlarıyla müşterek bir senaryo içerisinde, kurumların denizde arama kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerinin geliştirmek, arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemek, ortaya çıkabilecek aksaklıkları tespit ve gidermek amacıyla düzenlendiği bildirildi.

tatbikat-019.jpg

tatbikat1-019.jpg

tatbikat3-017.jpg

tatbikat4-009.jpg

tatbikat5-011.jpg

tatbikat6-010.jpg

tatbikat7-011.jpg

tatbikat8-007.jpg

tatbikat9-006.jpg

tatbikat10-006.jpg

tatbikat11-004.jpg

tatbikat12-004.jpg

tatbikat13-005.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim