• BIST 10845.68
  • Altın 3563.333
  • Dolar 36.6588
  • Euro 40.1479
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 9 °C

Okyanusta kayboldu, kaplumbağa yiyerek hayatta kaldı

Okyanusta kayboldu, kaplumbağa yiyerek hayatta kaldı
Büyük Okyanus açıklarında kaybolan Perulu balıkçı Maximo Napa Castro, denizde geçirdiği 95 günün ardından sağ bulundu.

Pasifik Okyanusu'nda kaybolan Perulu balıkçı 95 günün ardından kurtarılarak ailesine kavuştu. Peru'nun deniz devriyeleri, yaşlı balıkçıyı bin 94 kilometre açıkta, aşırı susuz kalmış bir halde buldu. Kaybolduğu süre boyunca kuş ve deniz kaplumbağaları yiyerek hayatta kalmayı başardığını anlatan yaşlı balıkçı, "Ölmek istemiyordum. Tanrı'ya bana ikinci bir şans verdiği için şükrediyorum." diye konuştu.

AVA ÇIKTIKTAN 10 GÜN SONRA KAYBOLDU

61 yaşındaki Maximo Napa Castro, 7 Aralık'ta Peru'nun güney kıyısındaki Marcona kasabasından balık avlamak için denize açıldı.

İki haftalık bir av için yetecek kadar yiyecek hazırlayan balıkçı 10 gün sonra Pasifik Okyanusu'nda kayboldu. Fırtınalı hava teknesini rotasından çıkardı ve sürüklenmeye başladı.

BİN 94 KİLOMETRE AÇIKTA BULUNDU

Ailesi kendisinden uzunca bir süre haber alamayınca arama çalışmaları başlatıldı. Peru'nun deniz devriyeleri, yaşlı balıkçıyı tam 95 gün sonra bin 94 kilometre açıkta, aşırı susuz kalmış ve kritik bir durumdayken buldu.

Napa, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Ölmek istemiyordum. Hamam böcekleri, kuşlar yedim, en son yediğim şey kaplumbağalardı." dedi.

Yaşlı adam, teknede topladığı yağmur suyuyla hayatta kalmaya çalışırken, yiyeceği bitmesine rağmen iki aylık torunu da dahil olmak üzere ailesini düşünerek güçlü kaldığını aktardı.

BALIKÇILIĞA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Muayene edilmek üzere Peru'nun başkenti Lima'da bir hastaneye kaldırılan balıkçı, gelecekte tekrar denize dönüp balıkçılığa devam etmek istediğini de açıkladı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim