• BIST 9351.22
  • Altın 2908.82
  • Dolar 34.1997
  • Euro 38.0222
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Pakistan'da yeni gemi geri dönüşüm projesi başlatıldı

Pakistan'da yeni gemi geri dönüşüm projesi başlatıldı
Gemi geri dönüşüm sektöründe güvenlik ve çevresel sorumluluğu artırmayı ve küresel işçi hakları standartlarını korumayı amaçlayan yeni bir proje Pakistan'da başlatıldı.

“Gemilerin Güvenli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümü ve İnsana Yakışır İş (SENSREC-DW)” projesinin ilk çalıştayı 16 Eylül 2024 tarihinde Karaçi'de gerçekleştirildi.

Denizcilik Bakanlığı, İklim Değişikliği Bakanlığı ve Belucistan Kalkınma Ajansı'ndan hükümet yetkilileri, sektör temsilcileri ve işçi örgütleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden paydaşları temsil eden yaklaşık 150 kişi bir araya geldi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) göre, öncelikli odak noktası Hong Kong Sözleşmesi, Basel Sözleşmesi ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) anlaşmalarında belirtilen uluslararası standartlara uyumun nasıl sağlanacağı ve gemi söküm faaliyetleriyle ilişkili yüksek riskler göz önüne alındığında, özellikle gelişmekte olan ülkelerde çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik stratejilerdi.

Katılımcıların proje için özel hedef ve faaliyetlerin ana hatlarını çizdiğini ve yerel bağlamlara göre uyarlanmış kapasite geliştirme ve eğitim programlarına duyulan ihtiyacı vurguladığını belirten IMO, sahadan öğrenmek ve sektörün karşılaştığı bazı temel zorlukları gözlemlemek için Belucistan'ın Gadani kentindeki gemi geri dönüşüm tersanelerine teknik bir ziyaret gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Görüşmelerin sonuçlarının, Pakistan genelindeki gemi geri dönüşüm tesislerinde "insana yakışır iş" ve sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmek üzere tasarlanan girişimlerin uygulanmasına rehberlik etmesi bekleniyor.

Bu yeni proje IMO ve ILO arasında bir işbirliği olup, ilk olarak 2015 yılında başlatılan ve Bangladeş'te devam etmekte olan SENSEREC projesinin üzerine inşa ediliyor.

2009'da kabul edilen Hong Kong Sözleşmesi, gemilerin insan sağlığı veya çevre için risk oluşturmadan geri dönüştürülmesini sağlamak üzere tasarlandı. Gemilerin tehlikeli maddelerin bir envanterini taşımasını ve geri dönüşüm tesislerinin her gemi için özel bir gemi geri dönüşüm planı geliştirmesini zorunlu kılıyor. Sözleşme 26 Haziran 2025 tarihinde yürürlüğe girecek ve küresel gemi geri dönüşüm endüstrisinde güvenlik standartlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

2024'ün başında BIMCO ve Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), Bangladeş, Hindistan, Norveç ve Pakistan ile birlikte, Hong Kong Sözleşmesi ve Basel Sözleşmesi'nin olası çelişen gerekliliklerini çözmek için IMO'ya bir belge sundu. Ortaklar, çözülmediği takdirde bu tutarsızlıkların armatörler, gemi geri dönüşüm tesisleri ve gemiler için ciddi sonuçlar doğurabileceğini iddia etti. (offshore-energy.biz)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim