• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 6 °C

Piri Reis Üniversitesi Mentorship Projesi hedeflerine ulaştı

Piri Reis Üniversitesi Mentorship Projesi hedeflerine ulaştı
Piri Reis Üniversitesi tarafından yürütülen “Gemi İnşa Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Merkezi ve Sertifikasyon Programı” 17 Haziran günü “Ar-Ge ve İnovasyonda Klas Kuruluşlarının Rolü’’ konulu çalıştay ile tamamlanacak

Piri Reis Üniversitesi tarafından yürütülen “Gemi İnşa Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Merkezi ve Sertifikasyon Programı” projesi akademik faaliyetleri 17 Haziran günü Piri Reis Üniversitesinde gerçekleştirilecek “Ar-Ge ve İnovasyonda Klas Kuruluşlarının Rolü’’ konulu çalıştay ve proje kapanış toplantısı ile tamamlanacak.

Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek, üniversite sanayi işbirliğinin ön planda olduğu çalıştayda, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen MentorSHIP (Gemi İnşa Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Mentorluk ve Sertifika Programı) Projesinin kapanış oturumu yapılacak ve ayrıca ‘’Ar-Ge ve İnovasyon Sertifika Eğitimi’’ katılımcılarının sertifikaları yapılacak törenle verilecek. 

SEFT, DELTA, STM, SU MARİNE, TAKA, ÇİNDEMİR , SANMAR, ÇELİKTRANS, TÜRKTER, ARTI, OKYANUS ANAHTAR, AYSU, SEDEF, İSTANBUL, CEMRE, SANMAR, RMK, SELAH gibi tanınmış tersane ve dizayn ofislerinin yer aldığı sertifika programı eğitimleri ve bu kapsamda yapılan ders, çalıştay ve seminerler ile sektörde Ar-Ge ve inovasyon konusunda önemli bir farkındalık yaratıldı. Sektör oyuncusu tersane ve tasarım ofislerinin Ar-Ge, Yaratıcılık ve İnovasyon kapasitelerinin arttırılması yönünde önemli adımlar atıldı.. 

Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluş amacının AR_GE ve inovasyon anlamında sektörüne hizmet vermek olduğunu belirten Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Taner Albayrak tarafından projenin planlandığı şekilde devam ettiği, öngörülen tüm hedeflerine ulaştığı ve proje çerçevesinde gemi inşa sektörü temsilcilerine verilen mentorluk hizmetlerinin proje süresi sonunda da devam edeceği ifade edildi.

Projenin Sektör Danışmanı Sena Nomak ise bu çalıştayda ele alınan ana temanın; 2005-2008 yılları arasında gerçek potansiyelini gösteren Gemi İnşa sektörünün eski parlak günlerine dönebilmesi maksadıyla, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılmasında Klas kuruluşlarının  rol ve önemi üzerinde olacağı ve konuşmacıların buna göre özenle seçilmiş olduğunu vurguladı. Erkan Dereli Başkanlığında yapılacak klas kuruluşu oturumunda Türk Loydu, ABS, DNV-GL, Class NK ve RINA temsilcileri tarafından konuya ilişkin sunum ve tartışmalar gerçekleştirilecek.

afis-002.jpg

afis1-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim