• BIST 10105.37
  • Altın 3158.077
  • Dolar 35.6398
  • Euro 37.1591
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 7 °C

Piri Reis Üniversitesi'nin AB Ulusal Ajansı’na yapılan MERSol proje başvurusu kabul edildi

Piri Reis Üniversitesi'nin AB Ulusal Ajansı’na yapılan MERSol proje başvurusu kabul edildi
Piri Reis Üniversitesi'nin Finlandiya AB Ulusal Ajansı’na yapılan MERSol (Marine Engine Room Simulator on-line) proje başvurusunun kabul edildiği öğrenildi.

Piri Reis Üniversitesi’nin AB Projelerindeki öncülüğü devam ediyor.

AB tarafından COVID 19 ile mücadele için sağlanan ek bütçe kapsamında açılan ilave proje çağrısına birlikte yapılan hazırlıklar kapsamında Finlandiya Satakunta University of Applied Sciences tarafından Finlandiya AB Ulusal Ajansına yapılan MERSol (Marine Engine Room Simulator on-line) proje başvurusu 95/100 oranında çok yüksek bir değerlendirme notu ile kabul edilerek 263.290 Euro hibe desteğine hak kazandı.

Piri Reis Üniversitesi'nin geçen yıl başlayan ve halen devam etmekte olan diğer 3 projesi ile birlikte yürütülmekte olan AB Projeleri'nin toplam bütçesi 1.014.889 euro ya ulaştı.

Diğer proje ortakları Universitat Politecnica De Catalunya /Spain, Kherson State Maritime Academy/Ukraine, Lithuanian Maritime Academy/Lithuania, Image Soft Oy /Finland, Spinaker/Slovenia olup üniversitelerin stratejik ortaklık iş birliği yanı sıra projede yer alan 2 SME ile üniversite-sanayi iş birliği de sağlanmış olacak.

MERSol (Marine Engine Room Simulator on-line) projesi kapsamında makine dairesi simülatörlerinin online eğitim ve değerlendirme modüllleri, geliştirilecek özel bir yazılım ile makine dairesi simülatörlerinin çevrim içi online kullanımı ve bunun diğer simülatörlere uyarlanmasına yönelik bir rehber geliştirilmesi sağlanacak.

Mevcut Covid19 kısıtlamaları nedeni ile sekteye uğrayan simülatör eğitimlerine devam edilebilmesi yanı sıra gelecekte yaşanabilecek benzer kriz kısıtlamaları altında eğitimlerin sürekliliği sağlanabilecek, gemilerden ayrılamayan personelin tazeleme eğitimleri yapılabilecek.

Geliştirilecek uygulamalar yeterli etkinliği sağladığı takdirde, simülatör eğitimlerinin bir kısmının uygulamalı gemi eğitimlerinden sayılması yönünde IMO nezdinde girişimlerde bulunulacak.

Finlandiya, tüm AB çapında Hollanda ile birlikte simülatör eğitimlerinin fiili gemi stajının iki aylık kısmından düşülmesini sağlamış olan iki ülkeden biri. Bu iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek bilgi ve deneyim transferi sonucu bu kazanımların ülkemizdeki diğer denizcilik eğitim kurumları ile paylaşılarak proje haricinde ülkemizde de benzer uygulamanın yapılması hususunun Bakanlık onayına sunulması planlanıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim