• BIST 10477.91
  • Altın 3424.905
  • Dolar 36.5769
  • Euro 39.8533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 20 °C

Rosneft, Kuzey Irak'ta petrol projelerine başlamayı planlıyor

Rosneft, Kuzey Irak'ta petrol projelerine başlamayı planlıyor
Rus petrol şirketi Rosneft'in Kuzey Irak'taki bazı petrol sahalarını geliştirme ve bu sahalardan petrol ve doğalgaz üretmeyi içeren projelerine yıl sonuna kadar başlamayı planladığı bildirildi.

Rus haber ajansı TASS'ın Rosneft'ten bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Rosneft yöneticileri ile Kuzey Irak'taki Duhok kentinden bazı yetkililerin toplantı yaptıkları belirtildi.

Toplantıda, geçen yıl ekim ayında taraflar arasında imzalanan anlaşma kapsamında Rosneft'in bölgedeki bazı petrol sahalarında geliştirme, petrol ve doğalgaz üretmeyi içeren projelerine bu yılın sonuna kadar başlamasının değerlendirildiği ifade edildi.

Rosneft'ten bir süre önce yapılan açıklamada da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Kuzey Irak'taki 5 blokta petrol arama çalışmalarına başlanması için anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Rosneft ayrıca IKBY'den petrol almak üzere bir anlaşma yapmış, ancak Irak merkezi yönetimi söz konusu anlaşmaların geçersiz olduğunu açıklamıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim