Senegal'deki doğa harikası pembe gölün sırrı ortaya çıktı. Senegal'deki Retba gölü, dünya mirasları arasında yer edinmiş durumda. Tuz üretilen gölün renginin pembe olmasının nedeni ise, içinde yaşayan bakterilerin güneş enerjisi kullanarak kırmızı pigment üretmesi. Yılda yaklaşık 24 ton tuzun çıkarılan bu gölde tuz üretimi için sadece insan gücü kullanılıyor. Senegal'in kuzeybatısında bulunan Pembe Göl, görenleri hayrete düşürüyor.
Senegal'in kuzeybatısında bulunan Pembe Göl, görenleri hayrete düşürüyor. Gerçek adı Retba olan, içerisinde bulunan bir siyano bakterilerden dolayı pembe rengine bürünen gölde, bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor.
Ölü Deniz gibi içerisinde bulunan yoğun tuzdan dolayı, insan vücudunun batmadığı gölde, turistler gölün keyfini çıkarıyor. Gelen turistlere eski model kamyonetlerle etraftaki kum tepeciklerinde çöl safarisinin de yaptırıldığı bölge, Senegal'in önemli turizm merkezlerinden birini oluşturuyor.
Göl aynı zamanda yüzlerce Senegalliye de ekmek kapısı olmuş durumda. Derinliğin en fazla 3 metre olduğu ve insan vücüdunun batmadığı gölden tuz çıkaran insanlar, eski yöntemlerle çıkardıkları tuzu yerel piyasa satarak geçimini sağlıyor. Senegal'in başkenti Dakar'a 35 km uzaklıkta olan göl, Atlas Okyanus'un hemen yanı başında bulunuyor.
YILDA 24 TON TUZ ÇIKARILIYOR
Gölden toplanan tuzları sandaldan kıyıya taşımak kadınlara düşüyor. Yılda yaklaşık 24 ton tuzun çıkarıldığı bu gölde tuz üretimi için sadece insan gücü kullanılıyor. Tuz tepecikleri gölün hemen bitiminden yükseliyor. Pembe göl her gün yüzlerce turisti ağırlıyor.