İspanya geçen yıla göre bu yaz 26, Fransa ise 16 daha az yat ağırladı. Eylül ayındaki Cannes Yatçılık Festivali'nin iptal edilmesinin ardından Fransa'daki yat ziyaretçi sayısının daha da düşmesi bekleniyor.
Buna karşılık, Hırvatistan, Türkiye ve Yunanistan'daki yat sayısı son üç yılın en yüksek seviyesinde. Hırvatistan’da bu sene 2019’a göre fazladan 25, Türkiye’de 12 ve Yunanistan da ise 10 yat ziyaretçisi var.
YENİ GÖZDE TÜRKİYE
Bir zamanlar 'Rusya’nın zenginleri için bir oyun alanı' olarak kabul edilen Türkiye’nin artık dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler tarafından tercih edilmesi dikkat çekti.
Temmuz ayında, Orta Doğulu bir milyarderin sahibi olduğu “Şehrazat” isimli yat, Bodrum'a demir attı. Alman tersanesi Lürssen tarafından inşa edilen 140 metrelik Şehrazat, dünyanın en büyük süper yatlarından biri.
Ağustos ortasında, yine Lürssen tarafından inşa edilen 136 metrelik FlyingFox süper yatı, Bodrum açıklarında görüntülendi. ABD'li girişimci Amazon şirketinin tepe yöneticisi JeffBezos'a ait olduğu söylenen yatın şu an kiralık olduğu biliniyor. Haftada tahmini 4 milyon dolara mal olan FlyingFox’un dünyada kiralanabilecek en büyük yat olduğu söyleniyor.
Raporda ayrıca aralarında LeonidMikhelson’un 85 metrelik “Pasifik” ve AndreySkoch'un 99 metrelik “MadameGu” yatının da olduğu Rus yatlarının yine Türk denizlerine demir attığı bilgisi yer alıyor.
Saygın yatları ağırlayan ve zengin misafirleri cezbeden Bodrum, uluslararası üst düzey yatçılık merkezi olarak öne çıkıyor.
Londra yat kiralama ve yönetim şirketi Burgess'te çalışan Bianca Nestor, Akdeniz'de Covid-19’den dolayı getirilen kısıtlamaların Türkiye'yi zengin yatçıların gözdesi haline getirdiğini söylüyor: “Uzun yaz periyodunun yanı sıra bu Akdeniz mücevheri ülke, uluslararası ziyaretçilerine eşsiz hazineler sunuyor. Kıyı boyunca uzanan olağanüstü plaj, gece kulübü ve restoranlara sahip. Kristal berraklığındaki suyu ve küçük kasabaları ile dikkat çekiyor. Her kasaba ve adanın kendi özgü bir cazibesi ve tarihle dolu güzelliği var"
DENİZ HABER AJANSI