• BIST 9737.78
  • Altın 3917.062
  • Dolar 38.7431
  • Euro 43.6216
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Teos'ta mavi ve yeşil kucaklaşacak

Teos'ta mavi ve yeşil kucaklaşacak
10 Ağustos 2009 'taki orman yangınına duyarsız kalmayan Teos Marina, Ege Orman Vakfı ile protokol imzalayarak 1.000 fidanlık bir koru ile Seferihisar - Doğanbey’de ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Seferihisar-Doğanbey ormanlarının büyük bir kısmı 10 Ağustos 2009 tarihinde meydana gelen büyük orman yangınında tahrip olmasının ardından Orman Teşkilatı yanan ormanın yeniden ağaçlandırılması için seferber olurken, Ege Orman Vakfı da yanan orman alanının 1.500 dekarlık kısmının ağaçlandırılmasını üstlendi.

Seferihisar-Doğanbey ormanlarının büyük bir kısmı 10 Ağustos 2009 tarihinde meydana gelen büyük orman yangınında tahrip olmasının ardından Orman Teşkilatı yanan ormanın yeniden ağaçlandırılması için seferber olurken, Ege Orman Vakfı da yanan orman alanının 1.500 dekarlık kısmının ağaçlandırılmasını üstlendi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile protokol imzalayarak kendi sorumluluk alanına 225 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. Yaşanan doğal felakete duyarsız kalmayan Teos Marina ise Ege Orman Vakfı ile protokol imzalayarak 1.000 fidanlık bir koru ile Seferihisar - Doğanbey’de ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Hedef Teos Marina Ormanı

“Teknelerimiz Gelecek Kuşaklara Yemyeşil Umut Olsun” sloganı ile fidan dikme kampanyalarını duyuran Teos Marina Genel Müdürü Burak Köylübay, Teos Marina’yı ziyaret eden her tekne adına en az 1 fidan dikilmesi için çalışacaklarını ve 10.000 ağaçlık Teos Marina ormanı ile tüm deniz sever dostlarına örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Geçen yaz Seferihisar’ın Akarca ilçesindeki adanın yandığını öğrendiklerinde orası için bir şeyler yapmak istediklerini, fakat prosedürlerden dolayı hiç bir şey yapamadıklarını ifade eden Köylübay, “Onun üzerine biz de 2009’da olan büyük orman yangınında tahrip olan alan için bir şeyler yapabiliriz diye düşündük. Bu sene yılbaşında Ege Orman Vakfı ile beraber bir protokol imzaladık. Ege Orman Vakfı’nın hazırladığı, onların kendi ürünlerinin bulunduğu kutularla müşterilerimize ve protokol listesine, işadamlarına her birinin adına 5 fidanı temsil eden sertifika yolladık. Her birinin adına 5 fidan bağışladık. Biz marina olarak 1000 fidan aldık. Bu da bir koru yapıyor, şu an Teos Marina Korusu mevcut. Şubat’ın 9’unda da oranın açılışı yapılacak. Bizim hedefimiz orayı 10 bin fidan haline getirip Teos Marina Ormanı’nı oluşturmak. Araziyi de ilerde bu hedefimizi gerçekleştirmek amacıyla ona göre tahsis ettik” dedi.

Karada da marinamız olacak

Bu projede ilk hedefin yat sahipleri olduğunu belirten Köylübay, “Yat sahipleriyle her yıl kontrat yaparız. Kontrat yenilerken de biz her birine bu projeden bahsediyoruz. Tekneleri adına en azından bir fidan bağışlamak isterler mi diye soruyoruz. Bir fidanın bedeli 5 TL. Ama bu genelde bir fidan olmuyor. 20, 30 hatta 300 fidan istiyorum diyenler bile çıkabiliyor. Her fidanın üstünde bir etiket ve etiketlerin üstünde teknelerin isimleri olacak. Biz şu anda marinayı oraya kuruyoruz. Denizin ardından artık karada da bir marinamız olacak” diye konuştu.

Projeye ilgi yoğun

Yatçıların dışında Ege Orman Vakfı’nın hazırladığı kutuları gönderilen kişilerden de çok olumlu cevaplar aldıklarını ifade eden Köylübay, “Yoğun bağış başvuruları geliyor. Çevredeki insanlar da arayıp kendilerinin de bu projeye destek olmak istediklerini iletiyor. Seferihisar’a yatırım yapan ya da Seferihisar’da işletmesi bulunan kişiler de projeye destek oluyorlar. Şu an tahminen 2000-2500’e yaklaştık. 2013 yılı içerisinde de 10.000 rakamına ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Sonrasında da sahip çıkacağız

Sosyal sorumluluk çalışmalarını ellerinden geldiğince yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Köylübay, “Bu proje, hedeflediği amaçla diğerlerinden farklı bir proje. Bir kere en başta 10 bin ağaç hedefiyle yola çıkıldı. Teos Ormanı Projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Teos Marina sadece şimdi değil, bundan 5-10 yıl sonra da bu ağaçlara sahip çıkmak düşüncesinde. Daha sonra buraları genişletmeyi amaçlıyoruz. Olayın takipçisiyiz, yapılacakları da ona göre yapıyoruz” diye konuştu.

Diğerlerine örnek olsun

Bütün turistik alanlarda bir marina bulunduğunu ve en çok yangın çıkan yerlerin de oraları olduğunu belirten Köylübay, “Her marina böyle bir proje başlatsa, her biri en kötü senaryoyla her bir tekne sahibinden 5 bin fidan toplasa çok önemli bir alanın ağaçlandırılmasını başarmış oluruz. Umarım başlatmış olduğumuz bu proje, ülkemizdeki diğer marinalara da örnek olur ve yangınlarda tahrip olmuş alanları kurtarırız” dedi.

5 Altın Çipa sahibi marina

7 senedir bu işi yaptığını ve daha önce Yunanistan ve Marmaris’te operasyon müdürlüğü yaptıktan sonra, Teos Marina’da genel müdürlük görevini yürütmeye başladığını ifade eden Köylübay, “Teos Marina 2010 yılının Haziran ayında açıldı. İlk açıldığımızda yüze 20 doluluk oranıyla başladık, şu an yüzde 93 doluluk oranını yakalamış durumdayız. Marinamız 480 deniz, 50 kanal, 100 tane de karada yat alma kapasitesine sahip. Marinamızda yüzme havuzumuz, spor salonumuz, hamamımız, saunamız, sağlık merkezimiz restaurantımız ve basketbol salonumuz var. Ayrıca 35 tane dükkân, alışveriş merkezi bunun yanında restaurantları ve büfeleri içinde barındırıyor. Uluslararası 5 Altın Çıpa Ödülü’nün ve mavi bayrağında sahibiyiz” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim