• BIST 9644.3
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 0 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 11 °C

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 6. Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 6. Öğrenci Çalıştayı gerçekleştirildi
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Kolu 6. Öğrenci Çalıştayı, bu yıl ilk kez Trabzon’da gerçekleştirildi. Çalıştayda, sektörün sorunları masaya yatırılırken sorunlara yönelik çözüm önerileri dile getirildi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Kolu 6. Öğrenci Çalıştayı, bu yıl ilk kez Trabzon’da gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışı Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Çalıştay Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerinin yanı sıra denizcilik ve gemi inşaatı sektöründen çok sayıda konuk katıldı.

2 gün süren çalıştaya Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın yanı sıra çok sayıda davetli iştirak etti. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Kolu Başkanı Berkan Sayar’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Sayar, konuşmasında sektör için neler yapabiliriz düşüncesini paylaşmak adına önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Bostancı, çalıştayın önemini vurgulayarak sektör için önemli bir yere sahip olduğunu ve ülkemizin gelişiminde katkıda bulunduğunu ifade etti.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, hedeflerinin Türk Denizciliği’ni hakettiği yere getirmek olduğunu dile getirdi.

untitled-20-006.jpg

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Muhammet Boran, "Gemi inşaatı sekörünün problemlerinin tartışmak üzere iyi adımlar atılacağını umut ediyorum” dedi.

HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu, konuşmasının ilk bölümünde Türkiyedeki gemi sektörünün gelişmine, ülkemizdeki gemiciliğin genel durumuna ve kendisinin gemicilik hakkındaki görüşlerini içeren sunumuyla başladı. Naiboğlu, sunumunda gemi inşa mühendislerinin çalışma alanlarınından bahsetti.

Gemi inşaatı olarak dünden bugüne katettikleri yol hakkında bilgilendirme yapan Naiboğlu’nun konuşmasına kendisinin bu bölmünü seçme hikayesini paylaşarak devam etti. Naiboğlu, tersane günlerine olan özlemini ve o günleri hala unutamadığını dile getirdi. Şartların zorluğundan bahseden Naiboğlu, gemi inşa sektöründe pardon olmadığını vurguladı.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen 6. Öğrenci Çalıştayı, 2. Gün programı 3. atölye çalışması ile başlayarak Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Hasan İslam Çopuroğlu’nun sunumuyla gemi inşa sektöründe İnovatif Gelişmeler Paneli'yle devam etti.

Çopuroğlu, inovasyonun kişinin aklında yanan ampul olduğunu, pratikte yeni olsa dahi her adımın inovasyon şeklinde açıklanamayacağını fakat süreçlerde de aktif olarak inovasyon yapılabileceğini ifade ederek inovasyonun gemi inşaa sektöründeki örneklerinden sunumlar yaptı.

untitled-22-001.jpg

Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi A.Ş. Genel Müdürü İlham Çelebi, inovasyon tanımı ve inovasyon süreçlerini anlatan kısa bir sunumla başlayıp inovasyonun ülke ve gemi sektörü için olan önemini vurguladı.

Kişisel deneyim ve tecrübelerini aktaran Çelebi, sözlerine yenilik peşinde koşmaktan, inovatif insan olmaktan ve hata yapmaktan korkmamak gerektiğiyle devam etti. Çelebi’nin konuşması katılımcılar tarafından oldukça ilgi gördü.

untitled-21-003.jpg

Etkinliğin ikinci oturumunda konuşmacı olarak söz alan Ares Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, konuşmasının ilk bölümünde hızlı bir şekilde büyüyen Ares Tersanesi’nin gelişme sürecinden, Ares Tersanesi’nin gelecek hedeflerinden ve yapmış oldukları projelerden bahsetti.

Kalafatoğlu, tersanelerin daha fazla özgüvenli ve dinamik gençlere ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci temsilcileri kapanış konuşmalarını yaptıktan sonra plaket takdimleri yapıldı.

GMO Öğrenci Kolu Başkanı Sayar, dönem başkanlığını Piri Reis Üniversitesi’ne devretti.

6. Öğrenci Çalıştayı, Gemi Mühendisleri Odası ailesinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

untitled-18-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim