Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünü oluşturan tüm alt sahaları birer birer incelemeye ve ilgili tüm paydaşları bir araya getirmeye devam ediyor.
Forum, dördüncü çalıştayını ''Türk Balıkçılığının 21'nci yüzyıl hedefleri'' konusunda 27 Nisan 2016 tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirdi.
Denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, "halkımız ve devletimizle denizcileşmek'' idealine hizmet etmek prensibiyle yapılan seri çalıştayların dördüncüsünde, Türk balıkçılığı ve su ürünleri yetiştiriciliğine değişik alanlarda katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcileri Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu çatısı altında bir araya geldi. Balıkçılığımızın geleceği 17 bildiriyle değerlendirildi. ''Küresel ve Bölgesel Durum'' ve ''21nci yüzyılda Türk Balıkçılığının vizyonu'' başlıkları altında iki ayrı oturumda icra edilen çalıştayda, balıkçılığımızın kapsamlı analizi konunun uzmanları tarafından tartışıldı.
Çalıştayda 18 üst seviye bürokrat, akademisyen, araştırmacı, meslek grubu ve STK temsilcisi tarafından kapsamlı analizler içeren sunumlar yapıldı. Forum direktörü Emekli Amiral Cem Gürdeniz, 120 katılımcıyla yürütülen çalıştaydan çıkarılan sonuçların, halen zor günler geçiren balıkçılığımızın çevre ve doğayla uyumlu şekilde sürdürülebilirliğine ve fert başına 7 kg olan balık tüketiminin artışına olanak sağlayacak perspektiflere ışık tutmasına katkı sağlamak üzere başta kamu olmak üzere, balıkçılık ve su ürünleri sektörünü ilgilendiren tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirtti.
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını bu tip akademik faaliyetlerle incelemeye ve Türkiye'nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlamaya devam edecektir. Forum beşinci çalıştayını "Türk Gemi İnşa Sanayi" üzerine 25 Mayıs 2016'da Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Tuzla'da icra edecek.
Deniz Haber Ajansı