• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 5 °C
  • Çanakkale 2 °C

Türkiye, hidrojen yakıt teknolojisiyle çalışacak 6 yeni denizaltı üretecek

Türkiye, hidrojen yakıt teknolojisiyle çalışacak 6 yeni denizaltı üretecek
Türkiye'ye güç katacak 6 yeni tip denizaltının yapımına başlanıyor. Hidrojen yakıt teknolojisi ile çalışacak denizaltılar yüksek yerlilik oranıyla Gölcük Tersanesi'nde üretilecek.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak denizcilik literatüründe dev bir canavar olarak tanımlanan 6 yeni tip denizaltının yapımına başlanıyor. Denizaltılar için ilk kaynak 27 Ekim Cuma günü Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin katılacağı törenle yapılacak. Hidrojen yakıt teknolojisi ile çalışacak Reis sınıfı yeni tip denizaltılar yüksek yerlilik oranıyla Gölcük Tersanesi'nde üretilecek. 2.7 milyar dolarlık proje kapsamında yüksek yerli katkılı 214 sınıfı 6 modern denizaltı Türk donanmasının envanterine katılacak.

STRATEJİK BİR PROJE

Alman Thyssen-Krupp Marine Systems Ortak Girişim Grubu'nun (TKMS) ana yükleniciliğindeki proje kapsamında Türkiye, denizaltı üretiminde kritik teknolojileri de bünyesine katacak. Projenin alt yükleniciliğini ise geniş yelpazede yerli üreticiler üstleniyor. Aselsan, Havelsan, Milsoft, STM A.Ş., Koç Bilgi ve Savunma, TÜBİTAK, Meteksan Savunma, IDS, AYESAŞ'ın projeye katacakları milli sistemler sayesinde Türkiye'nin yeni denizaltısı azami yerlilikle üretilmiş olacak. Denizaltıların çeşitli sistem ve donanımlarını üretecek bu firmaların yanı sıra yerli birçok firmadan da ürün tedarik edilecek. MİLGEM Projesi başladığında tersanelerinde yüzde 7 milli katkıyla çalışırken bugün bu oranı yüzde 70'e ulaştıran Türkiye, yurtdışı projelerde de bu tecrübeleriyle önemli bir tedarik ülkesi haline gelmiş durumda. Bu projede alt yüklenici olan STM A.Ş., Endonezya'nın denizaltı ihtiyacının karşılanacağı projede ise Alman TKMS ile birlikte gireceği ihalede ana yüklenici olarak görev üstleniyor.

TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD'nin terör örgütü PYD'ye yaptığı yüksek miktardaki silah yardımına dikkat çekerek, "Hazırlıklarımızı da tedbirlerimizi de bu terör örgütlerinin sahip olduğu silahların bir gün Türkiye'ye yöneleceği ihtimali üzerine kuruyoruz ve oturtuyoruz, tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. Allah'ın izniyle büyük bölümünü yüzde 100 yerli savunma teknolojimizle gerçekleştiriyoruz" dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
esipa
25 Şubat 2018 Pazar 03:33
03:33
Sanirim Bu devasal projeler para kayipdan bas bir sey degil. Umarim Fazla para gitmez. Drone Tur Silahlarin sansi daha yukse hem ucuz hep Insan Riski yok. Drone gemi, Drone Ucak, Drone Uydu, Onemli olan yerli yazilim ve anti Electronik sistem , Fuzelerin Onemi Turkiye yeni anladi. Dusmana en kolay ve hizli ve korku silahi Fuzedir. Turkiye Kimyasal silah ve Asi sisteminde yatirm yapmasi lazim yakinda Alamanlar ve Yankiler vazgecilmez silahlari olacak. DRONE = Insansi Hava Araci
82.251.102.64
Mete
23 Ekim 2017 Pazartesi 20:39
20:39
kac sene gecikdi bu proje birde ondan bahsetseniz, unlar cokdan donanmaya katilmaya baslamis olmasi gerekiyordu
80.134.30.242
Denizci dost
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:33
14:33
Yıllardır bu proje yerinde sayıyor. Yunanlılar teslim aldı yarı ömrünü tamamladı biz hala yapacağız ilk kaynak atılacak diye milleti uyutuyorlar kaçıncı ilk kaynak bu projede ...
62.244.218.242
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim