• BIST 9715.86
  • Altın 3058.934
  • Dolar 35.4897
  • Euro 36.5738
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

Türkiye'nin 'Su Altı Tarih Müzesi' kuruluyor

Türkiye'nin 'Su Altı Tarih Müzesi' kuruluyor
Saros Körfezi'ndeki su altı tarih müzesinin ikinci etap çalışmaları kapsamında Çanakkale Savaşı'nda kahramanlaşan Seyit Onbaşı'nın heykeli törenle su altına indirilecek.

Saros Körfezi'ndeki su altı tarih müzesinin ikinci etap çalışmaları kapsamında Çanakkale Savaşı'nda kahramanlaşan Seyit Onbaşı'nın heykeli törenle su altına indirilecek.

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'na yaklaşık 10 dakikalık uzaklıktaki Saros Körfezi'nin kuzey bölgesinde önceki yıl oluşturulmaya başlanan dünyanın ilk su altı tarih müzesi için aralarında Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı'nın da heykelinin de bulunduğu asker heykellerinin resif bölgesine indirileceği bildirildi.

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nce yürütülen Saros Yapay Resif Projesi'nin teknik danışmanı ve profesyonel dalış eğitmeni Savaş Yapman, yaptığı açıklamada, Saros Yapay Resif Projesi kapsamında, İbrice Limanı yakınlarında oluşturulması sürdürülen su altı müzesinin, ikinci etap çalışmaları için yapılan yapay resif ve heykellerin, bugün (11 Ekim Perşembe) denize indirilmesine başlanacağını belirtti.

Su altı müzesi için bugüne kadar 400 yapay resifin sularla buluştuğunu aktaran Yapman, su altı tarih müzesi tamamlandığında, Ege'nin derinliklerine dalanları Çanakkale Savaşı'nın simgelerinin karşılayacağını bildirdi.

Su altı tarih müzesiyle Türk ulusunun direnişinin simgesi haline gelen Çanakkale Savaşları'nı görsellerle gelecek nesillere ve dünyaya aktarmayı amaçladıklarını anlatan Yapman, şunları kaydetti: "Su altı tarih müzesi için ilk etapta aralarında Seyit Onbaşı'nın kullandığı topun bulunduğu 400 yapay resifi İbrice Limanı yakınlarında denize bıraktık. İkinci etapta bu sefer Seyit Onbaşı'nın heykelinin de yer aldığı asker resiflerini, Türk askerinin yaralı Anzak askerini taşımasının canlandırıldığı asker resiflerini denize bırakacağız. Su altı tarih müzesi ile ulusumuzun direnişinin simgesi haline gelen 'Çanakkale Savaşı'nı görselleştirerek yeni nesillere ve dünyaya aktaracağız. Bu turizm açısından bölgenin en büyük ihtiyacı. Ayrıca ileride 24 saat internet üzerinden deniz içinden canlı yayın yapılacak. Bu projeye Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın verdiği desteğe su altıcılar olarak teşekkür ediyoruz. Proje tamamlandığında Keşan, dünyada bir ilke imza atmış olacak."

Su altı tarih müzesinin ilk yapay resifi, Çanakkale Savaşları'nda Seyit Onbaşı'nın kullandığı kara topunun dökümden bir benzeri Ege Denizi'nin derinliklerine bir gemiden vinç yardımıyla 5 Ağustos 2010 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle indirilmişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim