DFDS Akdeniz İş Birimi’ne bağlı U.N. Ro-Ro ve Ekol Lojistik yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşma, İstanbul ile İtalya'daki Trieste Limanı arasında yer alan Ro-Ro taşımacılığını kapsıyor.
Anlaşma kapsamında, DFDS Akdeniz İş Birimi iş hacminde yüzde 30'a varan bir oranda artış öngörülüyor.
“DAHA GENİŞ BİR ERİŞİM SUNACAĞIZ”
Arttırılan hacmi karşılayabilmek için DFDS Akdeniz İş Birimi, liman kapasitesinde de artışa gidecek. DFDS Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Başkanı Peder Gellert, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yalova'da kısa süre önce inşa edilmiş Ro-Ro Terminali’nin kullanımı konusunda anlaşmaya vardığımızı ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Bu anlaşma, Ro-Ro taşımaları için olan liman kapasitelerini arttırmak adına çok etkili bir hamle. Böylece müşterilerimize daha verimli ve hızlı bir operasyon imkânı sağlayacağız. Gemilerimizin Yalova'ya uğramasıyla İstanbul ve civarındaki çok sayıda müşterimize daha geniş bir erişim sunacağız” dedi.
2019’DA İKİ YENİ RO-RO GEMİSİ TESLİM ALACAK
DFDS ayrıca önümüzdeki günlerde pazara daha fazla gemi tahsis ederek kapasite artışını da sağlayacak. Bu gemiler arasında 2019 başlarında teslim alınacak iki yeni Ro-Ro gemisi de bulunuyor. 450 treyler kapasiteli Ro-Ro gemileri DFDS filosunda şu ana kadar yer almış en büyük Ro-Ro gemisi olacak. DFDS tarafından yatırımları gerçekleştirilen ve dünyada inşa edilmiş en büyük Ro-Ro gemileri, Türk bayraklı olarak İstanbul ve Trieste arasında çalışacak.
Peder Gellert, “Hizmetlerimizi Türkiye ve Avrupa arasında uluslararası nakliye ve lojistik faaliyeti yürüten firmalara ulaştırabildiğimiz için çok mutluyuz. Dünyanın çok önemli ve dinamik iki sanayi bölgesini birbirine bağlayan ticaret potansiyeline inanıyoruz. Her iki bölgede büyüme ve istihdam artışına katkı sağlayacak daha güçlü ve güvenilir taşımacılık zincirine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“TEKNİK YATIRIMLAR YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”
DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe, konuyla ilgili “DFDS’in Haziran 2018'de U.N. Ro-Ro’ya yatırım yapmasıyla gemilerimizi uzatıp müşterilerimize daha fazla kapasite sunmaya çalıştık. Filomuzu 2020 çevre mevzuatına uygun hale getirmek için gerekli teknik yatırımları yapmaya devam ediyoruz. DFDS ayrıca İstanbul'da yeni bir yazılım geliştirme merkezi kurarak Türkiye'deki DFDS çalışanlarının sayısını artırdı. Bu yeni anlaşma sonrasında filo ve liman kapasitelerindeki artışla beraber DFDS, Türkiye'nin ihracatını ve taşımacılık sektörünü desteklemeye devam edecek” diye konuştu.
DENİZ HABER AJANSI