Aylarca Ula adlı gemide mahsur kalan Türk kaptan Yusuf Sencer Sotan'ın yaptığı yardım çağrısı karşılık buldu. Gemide tek Türk olan kaptan Yusuf Sencer Sotan, aylar sonra Türkiye'ye ayak bastı.
Yusuf Sencer Sotan, “Öncelikle çok mutluyum, mutluluğumu ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu sorunun çözülmesinde yardımcı olan tüm devlet büyüklerimden hepsine teker teker teşekkür ediyorum” dedi.
"GEMİDE HAPİS HAYATINA MAHKUM EDİLDİK"
Sotan, aylarca yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“İnsanın 20-25 yıllık süreç içerisinde yaşayabileceklerini ben 20 aylık süreçte yaşadım. İsyanından tutun aç kalmasına kadar maaşların ödenmemesinden tamamıyla terkedilişe kadar çok ciddi sorunlar yaşadık. Gemide tamamen hapis hayatına mahkum edildik.”
Sotan, kendisinin ve mürettebatın içinde bulunduğu durumu duyurmak için elinden ne geliyorsa yaptı:
“Hepimiz konsoloslukta büyükelçimizden yardım talebinde bulunduk, hem ben hem gemide benimle bulunan bir Azerbaycanlı baş mühendisimiz, 16 Hintli ve 1 tane de Bangladeşli personelden oluşan bir gruptuk.”
Kaptan Sotan, “Sesimizi duyurabilmek adına ocak ayında açlık grevine başladık, açlık grevi zaten yaklaşık 4 – 4.5 ay açlık grevi sürdü, en sonunda ancak sonuç alabildik ancak sesimizi duyurabildik” dedi.
Kaptan Yusuf Sencer Sotan, bu zor sürecin ardından İstanbul'dan Bursa'ya, ailesinin yanına dönmek için yola çıktı.
NE OLMUŞTU?
Türk kaptan Yusuf Sencer Sotan, Katar merkezli Aswan Tradıng & Contarctıng Co. şirketine ait çalıştığı Ula adlı gemide Bangladeş'e ulaştırmak için yola çıkmıştı. Personel değişimi için gittiği Kuveyt'te mürettebatın salgın nedeniyle gemiden inmesine izin verilmedi.
Bekleyiş devam ederken geminin bağlı bulunduğu şirketin iflas etmesiyle işler daha da kötüye gitti. 20 ay boyunca 18 kişilik mürettebatla gemide mahsur kalmıştı.
DENİZ HABER AJANSI