• BIST 9663.31
  • Altın 2821.456
  • Dolar 33.9532
  • Euro 37.6774
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ünlü milyarderin cesedi batan tekneden çıkarıldı

Ünlü milyarderin cesedi batan tekneden çıkarıldı
İtalya açıklarında batan yatta ölenlerin sayısı altıya yükseldi. Tekneden çıkarılan cenazeler arasında geminin sahibi olan 59 yaşındaki milyarder Mike Lynch'in de olduğu açıklandı.

İtalya'nın Palermo kenti yakınlarında 56 metre uzunluğunda yelkenli bir gezi teknesi fırtına nedeniyle battı.

Çalışmalarda çıkarılan cesetlerden birinin geminin sahibi olan 59 yaşındaki teknoloji girişimcisi ve milyarder Mike Lynch'e ait olduğu belirlendi.

59 yaşındaki Mike Lynch, İtalya'nın Palermo açıklarında şiddetli fırtınalar nedeniyle hasar gören süper yatta eşi ve 18 yaşındaki kızıyla birlikte seyahat ediyordu.

Çalışmalarda kimlikleri henüz doğrulanamayan 3 kişinin daha cesedine ulaşıldı.

1-20240822144250.jpg

Kurtarma ekipleri, operasyon üçüncü gününe girerken Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'yı arama çalışmalarına ise devam ediyor. Hannah, gemi battıktan sonra cenazesine ulaşılamayan tek kişi.

İtalya'nın kuzeyinde meydana gelen olayda ölenler arasında, cesedi geminin batmasından birkaç saat sonra bulunan yatın şefi Recaldo Thomas da var.

İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch'in eşi Angela Bacares'ın sahibi olduğu, 10'u mürettebat toplam 22 kişinin bulunduğu 56 metrelik lüks yat, pazartesi günü Sicilya açıklarında şiddetli fırtına sırasında batmıştı.

Facianın ardından 1'i çocuk ve yatın sahibi Bacares dahil 15 kişi kurtarılırken, 7 kişi kaybolmuştu.

Daha sonra kayıp 7 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşılmış, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti.

2-912.jpg

İngiliz milyarder Lynch, 18 yaşındaki kızı Hannah, uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley International Başkanı İngiliz Jonathan Bloomer, eşi Judy Bloomer ve Clifford Chance hukuk firmasının ortağı ABD'li avukat Chris Morvillo ile eşi Neda Morvillo enkazda aranıyordu.

Diğer yandan, batan tekneye yakın bir konumda bulunan ve olayın ardından 15 kişinin kurtarılmasına yardım eden Hollanda bayraklı "Sir Robert Baden Powell" teknesinin kaptanı Karsten Börner de basına açıklama yaptı.

Börner, şunları söyledi:

"Önce yelkenli tekne yana yattı ve birkaç dakika içinde de battı. Her şey çok kısa sürede oldu. Palermo'daki Arenella Limanı'na gitmeyi planlıyorduk ama fırtınaya yakalandık. Sonra yanımızdaki teknenin artık orada olmadığını fark ettik. Teknenin bulunduğu bölgeden kırmızı işaret fişeği geldiğinde ben ve yardımcım, bota atlayıp yardıma gittik. Aralarında küçük bir kızın da olduğu 15 kişiyi kurtardık."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim