Zemin Teknik, sektörde 10 yılı aşan tecrübesi ile yurtiçi ve yurtdışında kara ve denizde toplamda 4 bini aşkın projeye imza attı. Çalışmalarını mühendislerle, ölçümler ve modern cihazlarla, hızlı ve itinalı çalışarak yürütüyor. Projelere uygun olarak, alanın arazi araştırma çalışması ile başlayarak laboratuvar deneyleriyle analizler, jeofizik çalışmalar gerçekleştiriyor.
16 metre uzunluğa ve 8 metre genişliğe sahip Türkiye’nin ilk ruhsatlı, liman kayıtlı sondaj gemisi 150 ton ağırlığında. Güneş enerjisiyle çalışabilen sondaj gemisinin, 24 saat kesintisiz elektrik veren altı adet bin 200 Watt’lık güneş panelleri ve invertör sistemi bulunuyor. Ayrıca gemi, mürettebatın konaklayabileceği 4 oda, 1 salon, 1 mutfak, 1 kaptan köşkü, 2 adet WC/banyoya sahip. Bunlarla beraber güvenliğe de önem veren gemi, 2 adet iç ve dış kamera sistemi ve su altı kamerasıyla donatıldı.
Türk Loydu sertifikasına sahip olan sondaj gemisinin; telsiz, deniz altı ve deniz üstü radar sistemi ve 2 adet Garmin GPS’i bulunuyor.
'ZEMİN TEKNİK' isimli sondaj gemisi şu projelerde yer aldı; Kanal İstanbul Projesi, Artvin-Rize Havalimanı Projesi, Havalimanı göl ve deniz sondajları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahil dolguları ve deniz yapıları, Yassıada-Sivriada deniz ve kara projesi, İzmir Çandarlı Limanı, Antalya kruvaziyer yat limanı, Dolmabahçe Sarayı İskele Projesi, Rize Dolgu Sahası Cami Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sondajları, İSPARK tekne parkı projeleri, İdo iskele projeleri.
DENİZ HABER AJANSI